Å handle streetwear på nett

Visste du at du kan handle streetwear i vanlige sportsbutikker også? 

Du trenger heller ikke bo i storbyene for å få tilgang til kule streetwearklær fra de store kjente merkene som for eksempel Nike, Reebok og Puma. Det finnes mange forskjellige butikker hvor du kan handle treningstøy og utstyr på nettet og få det rett hjem i din egen postkasse enten du bor på Svalbard eller midt i Oslo.

Selve trenden streetwear ble startet av Sean Stussy i California på slutten av 70-tallet og ble særlig brukt i surfe og skatemiljøer. Etterhvert ble det opprettet samarbeid mellom streetwear-designere og de store sportskjedene som Nike, Reebok og Puma. Omtrent samtidig ble denne trenden presentert for resten av verden gjennom rap og hiphop artister som for eksempel Run DMC.

P Diddy og Michael Jordan

Ettersom de store sportskjedene har fortsatt å utvikle og selge streetwearklær og sko i sine vanlige kolleksjoner, er mye av klærne også tilgjengelig i de vanlige sportsbutikkene. De frontes ikke lengre av bare artister og kjendiser, men også av idrettstjerner på fritiden. De er casual og komfortable, men ser allikevel stilige ut, så det er vel ikke uten grunn at du finner dem på alt fra P Diddy til Michael Jordan.

På 90-tallet ble det også vanlig for sportslag å knytte seg til forskjellige sportsmerker som da solgte offisiell merchandise. Noen av disse var for eksempel LA Raiders og Chicago Bulls. Begge disse to lagene ble velkjente for sine jakker og caps. Dette har etterhvert utviklet seg til å bli god industri og stadig flere lag i USA har knyttet seg til produsenter av sportsklær.

Heldigvis trenger du ikke bo i USA for å få tilgang til dette, alt du trenger er en nettforbindelse