Prikken over i-en

Streetwear er en spennende og variert klesstil for folk i alle aldre. Hvordan setter du sammen et perfekt streetwear antrekk? 

Hva er streetwear egentlig? Det er en klesstil som egentlig ble født ut av surfe og skate kulturen i blant annet California. Det har alltid vært vanskelig å definere selve stilen spesielt med tanke på at den utvikler seg hele tiden. Men et av hovedelementene er at klærne skal være komfortable og lette å bevege seg i.

Man har også sett at denne klesstilen har etablert seg i musikermiljøer og ikke minst dansemiljø. Spesielt breakdance, hip hop, popping, street jazz og andre former for dans som krever klær det er lett å bevege seg i. Men et annet poeng er også at skoene må ha godt grep, og skoene som er laget spesielt for skatere har godt grep. Ergo dette er den perfekte klesstilen for dansere.

Breakdance

Hvordan sette sammen? 

Det å sette sammen et streetwear antrekk er egentlig ganske lett, ettersom det ikke er en veldig definert stil. Alt handler jo som sagt om comfort og det å kunne bevege seg godt i det. Før var det veldig maskulin stil, men etter hvert har det blitt en stil som er blitt preget av stadig mer glamorøse trekk og mer feminine ting som store gullsmykker, glitter og glam på alt fra bukser til caps.

Det er allikevel enkelte element som det er greit å få med når man legger opp til en streetwear stil. For å begynne med skoene, skal det være sneakers i en eller annen form. Converse, Vans eller adidas er helt perfekt. Er du kvinne finnes det til og med sneakersvarianter med innebygde kilehæler, for mer feminin look.

Så er det klærne. Buksene er enten joggebukser eller dongeribukser men for kvinner kan det også være shorts og skjørt i disse stoffene som er aktuelt. Det viktige her er comfort og bevegelighet. På overkroppen er det gjerne singlet, t-skjorte eller genser i gode stoffer som er deilige å ha på og bevege seg i. Gjerne med joggejakke eller baseballjakke over.

Tilbehøret

Det som gjør antrekket er som regel det tilbehøret man velger å ha til. Det er også sånn man bygger opp sin personlige stil. En måte å gjøre dette på er å bruke caps med forskjellige uttrykk og farger. Fargene skal gjerne matche deler i antrekket eller tilbehøret og de skal gjerne være skarpe. I noen tilfeller er det også kult med mye bling og kanskje grafitti på capsen.

Det er også veldig stilig med riktige vesker og ryggsekker som passer til i både farge og stil. Kanskje hansker også hadde gjort seg? Alt handler om hvordan du føler det er viktig at din stil er, hvilke elementer du føler skal være med. Liker du kanskje store smykker? Ja da må det være et element. For noen er det store glitrende klokker som er greia.

Det er ingen tvil om at dette er en spennende klesstil å sette sammen, ettersom det er såpass stor frihet. Og glem ikke prikken over i-en: Capsen!