Populære og allsidige

De kalles alt fra joggesko til sneakers men brukes til så mye mer enn bare jogging og sport. Vi gir deg oversikt over noen av de store sneakersmerkene. 

Hvem sa at komfort var synonymt med stygt? Det er hvertfall langt fra sannheten når det kommer til sneakers som nå brukes like mye som komfortable hverdagsko som de brukes til trening. Felles for skoene er at de har en såle laget av gummi og en øvre del som er laget av lær eller lerret. De ble veldig populære etterhvert som skatere, punkere og hip-hoppere tok dem i bruk i street-wearstilen som begynte å slå til på 70-tallet. Vi ser her på noen av de mer populære merkene.

Adidas

Tyske Adidas er et av verdens største og mest allsidige sportsmerker. De har sko, klær og utstyr til alle mulige sporter inklusive tennis, gymnastikk, fotball og løping. På slutten av 60-tallet kom deres hvite modell med shelltoes og svarte striper. Den modellen er like populær i dag, men da som en del av streetwear trenden. Man er ikke en ekte rapper uten å ha minst et par av disse skoene.

Nike

Et annet stort merke som er kjent for sin allsidighet og sine nyvinninger innenfor sportsklær, sko og utstyr er Nike. I dag har Nike egne merker til de mest kjente sportsproduktene sine, som for eksempel Air Jordan basketsko. Nike sine basketsko er velbrukte innenfor streetwear og er veldig populære som samleobjekter.

Converse

Converse er et av merkene som er eid av Nike, og de er velkjente for sine høye og lave basketsko med gummisåler og fargerike lerret. De mest populære er de røde Chuck Taylor All Star basketballskoene. De har også laget en rekke Special Editions sammen med for eksempel DC Comics, The Ramones og AC/DC.

Svorte Converse

Skechers

Skechers er et noe nyere merke som gjorde seg kjente med arbeidsko og skate-sko. De har etterhvert utviklet merket til å inkludere klær for både menn og kvinner, samt mer casual sneakers. De jobber hardt for å holde en trendy style ved like og kjører regelmessig markedsføringskampanjer med store artister og idrettstjerner som for eksempel Britney Spears, Christina Aguilera, The Balck Eyed Peas, Wayne Gretzky og Robert Downey Jr.

Vans

Vans er også et nyere merke med sneakers og andre sko beregnet spesielt for skatere og ekstremsportsutøvere. På slutten av 70-tallet ble deres slip-on sko veldig populær blant BMX syklister og skatere. Skoene er kjent for å ha såler som ikke sklir og har godt grep på for eksempel skateboard. Men på grunn av stilen er de også brukt til hverdagsko. På 2000-tallet lanserte de også en tjeneste på sine sider der man kunne designe sine egne Vans sko.

DC Shoes

Et annet skomerke som er velkjent og velbrukt blant skatere i Norge er DC. Merket ble grunnlagt av en gjeng med skatere i California i 1993. Skoene har gode gummisåler med godt grep og de er velkjente for spennende design for både gutter og jenter.

Dette er bare noen av merkene kjent for sine sneakers. Prøv også Puma, Reebok, Fila, Mizuno og K-Swiss!