Nettbutikk med streetwear?

Streetwear er utrolig populært både i Norge og internasjonalt. Går du med planer om å starte en nettbutikk med streetwear? Vi gir deg de beste tipsene!

Det er ikke bare å starte en nettbutikk. Det krever mye arbeid og det kan ta litt tid før avkastningen kommer. Det fine er at man kan styre arbeidsdagene sine selv om man driver nettbutikk. Det koster heller ikke all verden å investere i det når du først begynner.

Velg en bra nisje

Valg av produkt. Det lønner seg å tenke ut et smart produkt eller en spennende nisje å selge produkter i. Her må du gjøre research og velge det som passer deg best. Gjerne noe du har mye kunnskaper om allerede. Streetwear er en god mulighet, ettersom det kan være vanskelig å få fatt i dette overalt.

Valg av leverandør

Valg av leverandør, hvilke leverandører ønsker du å benytte deg av? Lokale, nasjonale eller internasjonale? Sjekk betingelser og priser. Må du lagre selv eller kan du benytte deg av andres lager?

Streetwear-entreprenør?

Levering

Egne forsendinger, fulfillment eller dropship? Her er det mye penger å spare på både prdodukter, frakt og lagerplass. Er du i oppstartsfasen, lønner det seg å ha dropship avtaler med forskjellige leverandører. Det betyr at kunden bestiller hos deg, du bestiller så hos leverandør som sender direkte til din kunde. Fulfillment betyr at du har produktene dine lagret hos noen andre, gjerne Amazon eller Shopwire og at de følger opp dine bestillinger med å sende ut varer. Med disse to løsningene sparer du penger på varelagre, hvilket ofte kan bli et opphop av kapital. Den kapitalen kan du bruke på markedsføring i stedenfor.

Valg av løsning for nettbutikk

Det finnes mange bra løsninger der ute for nettbutikker, for eksempel Magento, som for eksempel Vaimo leverer. Du må ta hensyn til ditt erfaringsnivå når du velger, slik at du får en nettbutikkløsning som passer til ditt ferdighetsnivå. Ellers risikerer du å bruke mange timer på å få til noe som kan virke umulig. Du kan også velge å sette nettbutikken ut til noen andre, som da bygger den opp og drifter den for deg.