Refinansier uten sikkerhet for å finansiere oppussingen

Mange av oss velger på et eller annet tidspunkt å pusse opp hjemmet. Noen vil ha nytt bad, andre vil ha større garderobe, mens noen vil ha ny platting ute for å nyte sommersola i juni og juli. Det som er felles for alle oppussingsprosjekter er at de er kostbare. Materialer koster ofte mye penger. Det samme gjør innleid arbeidskraft, hvis det er behov for dette.

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan man kan finansiere oppussingen med refinansiering uten sikkerhet, og på den måten få oppfylt boligdrømmen sin.

Hva er refinansiering?

Å refinansiere vil egentlig si å ta opp et nytt lån for å betale ned eksisterende lån og gjeld. Det er i all hovedsak to årsaker til at folk velger å gjøre dette. For det første så får man samlet alle dyre smålån, samt kredittkortgjeld, i ett lån. Dette gir en bedre oversikt over den økonomiske situasjonen for hver enkelt.

For det andre så bør man refinansiere hvis lånerenten man får ved å refinansiere er lavere enn den man har i dag. På den måten senker man den månedlige kostnaden, og på den måten får man bedre råd hver enkelt måned. Dette har også noe å si for totalkostnaden på lånet fordi man da kanskje har mulighet til å betale ned lånet raskere enn man ellers ville gjort.

Hva menes med sikkerhet?

Når banker tilbyr lån, ønsker de en sikkerhet slik at de skal være sikre på at lånetaker kan betale tilbake lånet. En slik sikkerhet kan for eksempel være en bil man eier, sparepenger eller verdien på boligen man eier. Når man refinansierer uten sikkerhet tar man opp lån uten krav om å stille sikkerhet (pant). Det som da er viktig er å være sikker på at man kan betale tilbake lånet i sin helhet.

For å være sikker på dette er det lurt å lage et budsjett for hver enkelt måned hvor man ser på inntekter og utgifter. Så lenge man klarer å betale de månedlige rentene og avdragene, er det ingen fare å ta opp et nytt lån (refinansiere) uten sikkerhet.