Hva trengs til streetwearlooken?

Du har sett den på Nikki Minaj, Drake og Kanye West, den tøffe streetwear-looken som har regjert California siden tidlig på 70-tallet. Nå er det din tur, men hva gjør du for å få den rette looken? 

Selve streetwear-looken har utviklet seg mye siden den først kom på 70-tallet, og den har etterhvert åpnet opp for mer feminine ting også. Men enkelte ting går selvfølgelig igjen i kolleksjonene for både menn og kvinner.

Joggesko

Uten joggesko kan hverken hun eller han skryte på seg å ha en streetwearlook. Hvordan joggeskoene ser ut spiller ingen rolle, men det er avhengig av retningen i streetwear. En skater vil bruke en bestemt type sko som sitter godt på brettet. Dansere, musikere velger gjerne andre typer sko som sneakers og Van’s. For jenter finnes det nå til og med sneakers med høye kilehæler.

T-skjorter

Det er viktig med kule t-skjorter om man har tenkt å se kul ut. Individualitet er viktig når det kommer til stil på t-skjortene, ha gjerne kule mønstre som ingen andre har. Kan du lage og dekorere dine egne tskjorter? Kjør på! Baggy tskjorter på jenter er kanskje ikke så feminint tenker du, men det finnes t-skjorter som svinger inn i livet til jenter. For gutta er det kult med t-skjorter som er godt brukt, gjerne i typisk streetwear-merker som Adidas og DC og er du ekstra kul har du grafitti på t-skjorten din.

Neddles, San Bernardino County, California

Jeans

Jo, lavere de henger jo kulere er du, hvertfall innenfor hiphop-stilen. Selvfølgelig med et kult merke på bokseren under. Her gjelder også det samme for jenter, bare her skal de henge akkurat på hofta.

Joggebukse eller kakiskjorts

Man slipper selvfølgelig ikke unna joggebuksene og kakiene, spesielt ikke i skatemiljøet og surfemiljøet. Gjerne i friske farger og den mest kjente er jo uten tvil Adidas sin joggebukse med tre striper på sidene.

Solbriller er selvfølgelig et must om man skal være ekstra kul og det er også populært med briller, gjerne i 70-80-talls stil. Men for enkelte som ferdes i disse miljøene som er preget av streetwear-trenden, så er det en annen ting som kan være verdt å vurdere, nemlig linser. Man kan fremdeles ha briller uten styrke om man ønsker å komme med ett såkalt fashion statement. Men når man skal bedrive aktiviteter som breakdancing, skating eller surfing er det liten tvil om at det lønner seg å ha linser.

Siden streetweartrenden er veldig populær i subkulturer, gjerne med ungdom og unge voksne, er det ikke sikkert alle har råd til linser selv om det er mest praktisk og sikkert å bruke. Da kan man bestille linser online, på for eksempel lensstore.no for å spare penger. Ved større bestillinger kan man spare så mye som 50%.

Men intet antrekk er komplett uten det rette tilbehøret. De siste årene har streetwearmoten blitt glamourifisert og mer feminin. Det vil si at det er mye bling for både gutter og jenter. Mye spennende smykker, øredobber, ringer og det de kaller for ”griller”. Jo mer diamanter, rent gull og rent sølv du har, jo kulere er du.