Inn eller ut?

Madonna-LPHvordan skal egentlig tennene se ut nå? 

Det er ingen tvil om at flotte tenner er med å gi ansiktet og smilet en ekstra glød. Man ser sunn og lykkelig ut når perleraden skinner, så det er ikke uten grunn at tennene har blitt sett på som et slags statussymbol opp igjennom tidene.

Dyrere med tenner

Det meste som har med tannpleie å gjøre i dag, er dyrt. Akkurat som det var da tjenestene først ble introdusert og slik det er i fattige land i dag. Visste du for eksempel at når man skulle kjøpe og selge slaver, var sunne tenner et tegn på en sunn og dermed arbeidsom slave? Derfor måtte man betale godt for de slavene som hadde alle tennene i behold.

Grills og pynt

De siste årene har blant annet artister og da spesielt rapartister brukt grills som et slags status symbol. Kanskje det var en slags videreføring av det å ha gull i tennene? Det kalles jo grill, antagelig fordi det i noen tilfeller kan se ut som grillen på en bil. Det har enge vært en del av streetwear og hip-hop stilen men nå er det begynt å fade ut. Her er noen artister som har gjort grills veldig kjente de siste årene.

  • Madonna
  • Lil Wayne
  • Chris Brown
  • Miley Cyrus
  • Rihanna
  • Beyonce
  • Nelly

Hva gjelder nå? 

Skal man se på hva som gjelder nå er det naturlige tenner og bleking av tenner som er trendy. Og da mener vi hvite, ikke blå slik som enkelte artister var så heldige å få en periode. Det er ikke videre kult på disco når man ser en hel haug blå tannrader lyse mot en i mørket når black-light lyset tennes.

At man skal ha naturlige tenner, betyr ikke at man ikke kan bleke dem, det betyr at man har en farge på tennene som ser naturlig ut, men det gjør de også om de er i en naturlig hvit. En av de som berømmes for sine naturlige tenner er Sara Jessica Parker som har et veldig vakkert smil.