Norsk streetwear?

Streetwear er en stil som er stadig under utvikling. Hva er det siste som har skjedd på den fronten? Streetwear er kjent for å være en fleksibel og komfortabel stil. Men Norge er langt i fra California hvor stilen først oppsto. Det er et annet klima og dermed andre utfordringer. Så hva kan vi vente oss fra denne fronten videre?

Mer feminint og glamorøst

De siste årene har den også blitt mer feminin og ikke minst mer glamorøs. Missy Elliot var en av de første til å adoptere stilen, dog den maskuline typen. Men hun la gradvis til en del glamorøse og mer feminine trekk. Dette er en del av stilen som stadig utvikler seg. Se for eksempel på Pussycat Dolls som nærmest er en mix av streetwear og burlesk.

Sko som for eksempel de klassiske Adidas skoene har blitt mer feminine, med blant annet kilehæler. Du ser også at det er lagt opp til mer feminint design på klærne. Klærne som lages for menn er ofte mer løse og komfortable, mens de klærne som lages til kvinner er tilpasset hofte, smalt liv og gjerne tettsittende. Noen som husker Jenny from the block? Typisk eksempel på mer feminin streetwear look.

Fornorsket utgave

I Norge er det dessuten en del elementer å ta hensyn til. Halvparten av året er det veldig kaldt, og det betyr at man faktisk må tilpasse stilen etter dette. Det er jo ikke vits i å fryse ræva av seg heller. Derfor er det ganske greit når det har kommet norske merker som også har elementer som kan brukes til streetwear looken.

På tur

Det som er viktig er at det skal være kvalitetsmerker som Norrøna og North Face og det skal så langt det er mulig også være miljøvennlig. Ettersom Norge er et kaldt sted å være fra høst til vår, er det viktig med varme, store og komfortable klær som gjør det lett å bevege seg. Det er viktig med stilige luer og caps som komplementerer antrekket. Det å velge sko er nok noe som blir vanskeligere, ettersom sneakers er lite gunstig på vinteren. Så hva kan man velge da?